Zakaj se potapljam?

Velikokrat zasledim vprašanje ljudi ˝zakaj se potapljaš˝a jim vse večkrat odgovorim z vprašanjem ˝zakaj se nebi˝. 

Prvega vdiha ne pozabiš nikoli. Je mešanica adrenalina, veselja, svobode in strahu v enem samem trenutku. Ko se podaš v neskončno modrino morja in je pred tabo samo neznan svet spoznaš kako izjemen svet imamo še skoraj neraziskan. Vsak dan raziskujemo 30% našega čudovitega sveta polnega kaosa in natempiranega časa, pozabimo pa, da nam je na voljo tudi tistih 70% pokritih z vodo. Ko razmišljam, zakaj sem začela s scuba divingom, ne najdem pravih besed, ki bi lahko na kratko opisale. Tukaj je nekaj razlogov ali misli če naj temu tako rečem, da bi videli scuba diving skozi moje oči.

VSAK POTOP JE EDINSTVEN. Nikoli ne moremo reči, da smo imeli enak potop dvakrat.  Stvari ki se spreminjajo je nešteto. Če omenim le družbo pri potapljanju, lahko je oprema ki omogoča drugačno tehniko ali pa vremenske spremembe in letni časi. Kljub vsem tem pa je podvodni svet vedno pod največjim vprašajem. Lahko na istem kraju vidimo nešteto morskih bitij, med tem pa drugič opazujemo le kako sonce pronica skozi globino in osvetljuje mehurčke zraka, ki plavajo na površje.

JE NAJBOLJ MIREN KRAJ. Odličen način kako pobegniti problemom, vsej tehnologiji in prometu na zemlji. V trenutku, ko prideš pod vodo, ne slišiš nič razen svojega diha. Ni govorjenja, ni dretja, niti zvoka mobilnega telefona. Vsa komunikacija poteka v tišini iz z rokami. V trenutku ko si tam spodaj, pozabiš na probleme in ves svet na površju in vse stvari ki te obremenjujejo. Tisti trenutek si samo ti in tvoje misli.

SVOBODA. Omogoča svobodno gibanje in ti da občutek, kot da si del morskega življenja.

PODOBEN OBČUTEK LETENJA. Ja res je. Zame je občutek, da se lahko gibam v neskončni modrini brez težav gravitacije, občutek kot bi lahko letela.

VSAK POTOP V DOBRI DRUŽBI. Zanimivo je poslušati zgodbe, kako različni ljudje doživljajo to izkušnjo, ter si delite spomine pred in po potopih. Navdušenje nad raznimi kraji te pritegne k želji po potovanju in potapljanju v različnih delih sveta.

Spoznaš pravi pomen besede ˝KEEP CALM˝in ˝SLOW DOWN˝.

ZA NAS POTAPLJAČE NI VPRAŠANJA ˝ALI BI SE POTAPLJALI˝JE LE VPRAŠANJE KRAJA IN ČASA.

In zdaj.. tukaj je le nekaj razlogov ali misli o scuba divingu kot ga vidim jaz. Kateri pa so tvoji razlogi ? In če se še nisi potapljal/a… ZAKAJ NE ???

 

 

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: